Päivällistä ei kannata syödä illalla

Päivällistä ei kannata syödä illalla

Amerikkalaistutkimuksen tulokset osoittavat, että illalla kello seitsemän jälkeen nautitulla aterialla on haitallisia vaikutuksia terveydelle. Ennen nukkumaan menoa kannattaakin syödä enää vain jotain kevyttä.

Pennsylvanian yliopistossa selvitettiin iltasyömiseen liittyviä riskejä. Tutkimuksessa yhdeksän tervettä koehenkilöä noudatti vuoron perään kahta erilaista ruokailurytmiä. Kumpikin jakso kesti kahdeksan viikkoa, ja niiden välillä pidettiin kahden viikon mittainen tauko. Molemmat versiot sisälsivät 3 ateriaa ja 2 välipalaa päivässä, mutta ensimmäisen jakson aikana ne nautittiin kello 8-19 välillä, ja toisen jakson aikana kello 12-23 välillä. Ruoan määrä ja koostumus pysyivät samoina.

Osallistujien aineenvaihduntaa tutkittiin kokeen aikana neljä kertaa. Tuloksista selvisi, että aterioiden ajoitus vaikuttaa selvästi elimistön energiatasoon ja hormoneihin. Runsas syöminen kello seitsemän jälkeen nosti glukoosi-, insuliini-, kolesteroli- ja triglyseridiarvoja. Näistä kaksi ensimmäistä on yhteydessä diabeteksen kehittymiseen, kaksi jälkimmäistä taas altistaa sydän- ja verisuonisairauksille sekä muille terveysongelmille.

Aikaisemmin nautittu ateria piti nälän tunteen poissa myöhemmin nautittua pitempään. Tutkimustulokset vahvistivat myös sen vanhan tiedon, että iltasyönti lihottaa.

Lähde: voice.fi 5.6.2017. Älä syö päivällistä seitsemän jälkeen illalla – altistaa merkittäville terveysriskeille.

Vastaa

Uusimmat uutiset

PALAUTE

Palautetta Sotehakuun (puuttuva lääkäri tai muu palvelu/tuote, sivuston käyttö jne.),Klikkaa tästä palautelomakkeelle

Tilaa uutiskirjeemme

Yhteystiedot

webmaster@qikrates.com

Toiminta kattaa mm. Seuraavat kaupungit:

Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Lahti, Kuopio, Pori, Kouvola, Joensuu, Lappeenranta, Hämeenlinna, Vaasa, Seinäjoki, Rovaniemi, Mikkeli, Kotka, Salo, Porvoo, Kokkola, Lohja, Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi, Rauma, Kirkkonummi, Tuusula, Kajaani